håll ut



Håll ut nu, inte långt kvart till sommaren! Läste på min kompis johannas blogg att det bara är 44 dagar kvart till sommarlovet! Det är nästan läskigt hur fort tiden går, nyss började jag på gymnsium, nu är det bara 44 dagar kvar tills jag har gått första året på gymnsaium. 

Nu om jobbet, det var ju som sagt första dagen i dag. Jag skulle möta upp en tjej Gabriella, när jag ser henne kommer jag på att jag vet vem det är hon va jättebra kompis med min kompis. Jag frågar henne om hon var kompis med min kompis bara för att vara säker och ja det var hon.  Läskigt världen är inte så stor som man tror. I alla fall, hon berättar lite om restaurangen och visar mig runt.
Jag fick lära mig allt om  kiosken, där jag kommer jobba. Jag får också reda på att jag kommer få en liten golfbil som jag kommer få köra runt med :D kulkul!

Det verkar vara mysigt att jobba där! men vi får se hur det kommer att kännas om ett tag när jag jobbat där ;)

första jobbdagen

Förstajobbdagen avklarad! :) sitter i bilen och är påväg till mamma, jag berättar sen hur det var på jobbet, verkar skitnajs! :)

CIAO!

bra dag!

Sommarjobb fixat! Gick in till golfklubben och fick jobb, ska jobba i kiosken och restaurangen. Ska fatiskt dit redan i morgon på morgonen! :) Kul att jobba på en golfklubb, fullt med killar he he he ;)

Övertalade pappsen att jag kunde övningsköra till Hööks i upplandsväsby. Sprang in och hittade såklart massa saker, och köpte.. En hoppgjord med magplatta och en teddypad! :)






Hoppgjord



Teddypad



övningsköra

Ska ut och övingsköra nu!
Ska åka förbi Bollsta golfklubb och se om det finns något sommarjobb där.Hoppas hoppas! :)


Rätt foder = hållbar häst

Satt och kikade in Hippsons hemsida: http://www.hippson.se/ och hittade en artikel om fodret till hästarna,det är ju en viktig sak och allting kanske inte är så självklart. Om ni vill läsa mer gå in på deras artikel :)http://www.hippson.se/cldoc/86241.htm

Visste ni att hästar oftast dricker mer vatten om dom dricker från en vattenhink?

 



TIPS



Man bör undvika att byta foder tillexempel från hö till hösilage. Foderstaten ska gärna innehålla en hög halt av fett och fibrer, vilket är uthålliga energikällor som ger långsam energi. Växtfibrerna är också bra för tarmarnas funktion och för att tillfredsställa hästens tuggbehov. Fibrer är en skonsam energiform för hästen.
Heta hästar och hästar som har större risk att få fång ska inte ha så mycket stärkelse. För dem är det extra viktigt att hålla en jämn blodsockernivå.
 
Mera muskler - tänk protein
För att bygga mer muskler behöver hästen protein.
- Det är inte bara mängden som är viktig, utan även kvaliteten. Lysin är en av de viktigaste aminosyrorna i protein, särskilt för växande hästar. I färdigfoder använder man ofta potatisprotein som lysinrik proteinkälla. Även soja, lucern och havre innehåller stor andel lysin och är utmärkta hästfoder.
- En del hästar är lite "bukiga" men är ändå tunna över revbenen. Då behövs mer energiinnehåll i foderstaten, och även lite mer protein.  
 
Kom ihåg saltet
- De flesta hästar har ett underhållsbehov av salt på ungefär 25-30 gram per dag, då räcker inte en saltsten.
Utför den dessutom ett arbete så förlorar den ännu mer salt. Ge därför hästen extra salt i fodret.
- Saltet ska vara av livsmedelskvalitet och vara utan jod, poängterar hon. Det är också viktigt att hästen har fri tillgång till vatten.
Distansryttarna vänjer ofta sina hästar vid att dricka vatten med salt i, nio gram salt per liter vatten. Fördelen med det är att hästarna återhämtar sig snabbare, då återställs både salt- och vattenbalansen. Självklart måste hästen också ha tillgång till vanligt vatten.
 
Vatten - ett viktigt fodermedel
Vatten är hästens enda vätskekälla och det är av yttersta vikt att vattnet håller en hög hygienisk kvalitet.

Det har visat sig att hästar helst dricker ur hink, även om det är bra tyck i vattenkoppen. Därför kan det vara bra att ha en vattenhink i boxen.
- Kom ihåg att se till att hästarna har tillgång till friskt vatten i hagen, särskilt om de utfodras där. Då minskar man bland annat risken för kolik.
Hästar förlorar mycket vätska under transport och många dricker dåligt när de är ute och reser.

nn
                                                                           vattenkopp VRS vattenhink?

myspys

Film, godis och dåligt väder ute, kan det bli mysigare? vi sitter och kollar på Prinsen av Egypten med Johanna och Linnea. :)

Jag tänkte låta hästen stå i dag, han fick jobba hårt i när vi hoppade. Vi satte faktiskt rekord i går, det högsta han någonsin hoppat! ;) Han gick super bra i slutet. Han kändes lite stel och osamarbetsvillig i början men det släppte efter ett tag.



Gammal bild från i sommras när vi var i Nice.




Puss och kram allihopa!


skolan

Sitter på engelska lektinonen och håller på med ett grupp arbete om Canada.
När den här lektionen är slut ska vi redovisa på hästkundkapen om travsporten, känner mig inte på topp i dag.  Dagen började med att man kollar ut genom fönstret och det snöar! Det är snart maj och det kommer fortfarande snö.


Nu ska det jobbas, hörs sen! :)

Film dax!

Nu blir det film innan vi ska sova! Tänkte kolla på Sommaren med Göran, jag älskar den filmen!
Älskar när dom åker till midsommarfesten och Göran vill hem och den andra killen bah nej men vet du vad jag har ju druckigt en öl och Göran bah men Alexander du drack ju 10 öl förra sommaren med hans sköna röst.
 



Godnatt så länge :)


hårfint

Pröva någon av detta, det funkar faktiskt. Man behöver inte gå och köpa inpackningar. Kolla bara vad du har hemma och mixa i hop något :)


GLANSGIVANDE
Knäck två ägg och vispa ihop med cirka en halv deciliter mjölk i en skål. Häll sedan blandningen över håret och massera in den ordentligt. Låt sitta i cirka fem minuter och skölj sedan ur. Hurra för glans som känns!

KICKA IGÅNG HÅRET
Vispa en äggula och blanda den med en tesked olivolja. Massera in i längderna , men undvik helst hårbotten eftersom det annars kan se lite fett ut. Låt det verka i cirka fem minuter och tvätta ur genom att massera in schampo innan du blöter håret. Skölj sedan igenom håret och tvätta om det som vanligt.

FÖR TORR OCH FJÄLLIG HÅRBOTTEN
Blanda två teskedar färsk eller torkad rosmarin och salvia i en deciliter vatten och låt blandningen stå i ett dygn. Skölj sedan håret med blandningen varje dag.

FÖR TORRT HÅR
Blanda några droppar mandelolja med en mosad banan i en skål. Massera in mixen i ditt hår och låt verka i en kvart. Skölj sedan ur med sodavatten innan du schamponerar som vanligt.

FÖR ATT TA BORT FETT HÅR
Blanda en halv tesked aloe vera-gelé (finns i hälsokostbutik) med en tesked pressad citronjuice. Mixa ihop med en åttondels deciliter av ditt vanliga schampo och massera in i håret. Se sedan till att skölja ur noga.

MJUKAR UPP HÅRET
Blanda en halv kopp naturell yoghurt med en tesked honung och en äggula. Massera in i håret och täck över med en plastpåse eller plastfolie och låt verka i 20 minuter. Skölj ur med vatten och tvätta med schampo.


Hårfint

Vill någon ha lågt hår? Kollade lite på olika hemsidor och hittade det här på cosmopolitan.Här är lite tips på hur man kan få vackert långt hår. Visste ni hatt det finns hårspa?



1. För att håret ska kännas riktigt mjukt och välskött gäller det att vårda håret med bra produkter. Använd balsam efter varje tvätt och en inpackning två gånger i veckan.

2. Kyla och torr luft sliter på håret så det gäller att skydda det maximalt med vårdande och skyddande produkter. ”På vintern när håret känns torrt och statiskt kan det vara skönt att ha i ett leave-in balsam”.

3. En ren och hälsosam hårbotten är första steget till ett vackert, friskt hår. Är hårbotten i obalans påverkar det hela håret. Ett tips är att gå till ett hårspa. Massagen stimulerar hårbotten och får igång blodcirkulationen. Dessutom görs en grundlig analys av hår och hårbotten före behandlingen.


4. Ta det lugnt med platt- och locktången, de sliter mycket på håret. När du använder värmeredskap är det viktigt med värmeskyddande produkter. Keramiktänger kostar lite mer men sliter mindre på håret, och kan alltså vara värda att lägga pångar på.


5. Inre välmående är viktigt för din hårkvalite. Produkter kan göra stor skillnad, men för det ultimata resultatet gäller det att äta bra och må bra mentalt. Dessa tre vitamintillskott ger dig en bra hårhälsa:
B-complex, är bra för håravfall som kan uppstå vid stress, p-pilleranvändning och högt alkoholintag. Jättenattljusolja, ger håret glans och elasticitet. Silica, stärker hår, hud och naglar.


6. Tvätta inte håret för ofta ”Håret är som en sidenblus, tvättar du den varje dag uppstår slitage.Ken Paves som stylar håret på Hollywoodstjärnor som Jessica Simpson och Eva Longoria föreslår att du schamponerar håret var tredje dag. ”Om du tvättar och fönar håret varje dag förstör du det. När du är ledig kan du bara skölja håret med vatten för att få bort stylingprodukter. Och låt ditt hår självtorka så ofta det går.


7. Torra slitna toppar är inget för ett vackert hälsosamt hår. ”Besök frisören var sjätte vecka för att klippa topparna”. ”Är topparna kluvna  brukar det vandra uppåt hårstrået och orsaka skada, för att inte tala om att det gör att håret ser torrt och slitet ut.”


8. ”Framhäv och lyft din egen hårfärg med en toning, det ger håret en fin glans och gör det mer levande”. Även stärnfrisören Michael Kanyon tycker att hårfärgen är viktig. ”Du kan fejka och få håret att se finare ut än vad det i själva verket är.” Men gör inga ingrepp med färg eller blekningsprodukter hemma.


9. Boosta det lite extra med dessa enkla knep:

  • Har du långt hår är det bra att fläta eller sätta upp det i en knut när du ska sova, så att du inte sliter på håret i onödan.
  • Använd sidenörngott så att friktionen mot håret inte blir så stor
  • När du har tvättat håret, avsluta med kallvatten då det sluter fjällskiktet och hjälper till att bibehålla kvaliteten så bra som möjligt.
  • Ta till klassiska huskurer och använd dig av det som finns i köksskåpet. Prova en enkel mask som livar upp vintertrött hår. Blanda olja och ett par äggulor och gnugga in det i hår och hårbotten. Låt det sitta i en halvtimme och skölj sedan ur.

Skandal

Alla som känner mig vet att jag är väldigt klantig... och ja vad ska man säga, jag råkade ha sönder en glasrunta på rummet i skolan. Jag skulle ta bort vårat julpynt som vi hade kvar i fönstret och Linnea stod och kollade ut genom fönstret och började skratta åt en sak som hände. Då börjar jag också självklart att skratta och snublar eller ramlar till och tar emot mig med händerna på fönstret och fönstret går sönder!
 Både jag och Linnea blev helt tysta vi fattade nog inte riktigt vad som hade hänt.




Vi gick gå ner till Bettan och säga vad som hände och fick med oss tejp upp som vi skulle klistra för eftersom det blåser in. Rur att det inte händer i vintras!

hästen

Älskade häst!




 







Red lite på utevolten i dag. Han var jättefin i början men sen började han tappa koncentrationen och kollade på allt runt om kring plus att det började blåsa jättemycket och det gjorde inte saken bättre.

I morgon kommer Åsa hit då blir det hoppträning för mig och Linnea igen! yeeeees! Ska försöka ragga upp någon som kan ta kort på oss också. Åsa sa att vi skulle hoppa en bana med massa titthinder, skit bra träning! Men nu efter Runsten vet jag att han inte kollar på hindrerna mer än vanligt bara för att de är läskiga, skönt att veta det! :)


försvunnen

Gick upp 7 i morse eftersom jag har stalltjänst den här veckan, då var det strålande sol! Hade tänkt att jag skulle sola lite, sätta mig på balkongen och sola ansiktet, men nej nu är det bara moln på himlen.
Ska snart gå ner till stallet och rida. Boken ska filma och ta kort i dag, lägger upp som sen! :)

CIAO!

bilder

Hittade några bilder från i vintras!


Haha jag och Linnea med trav hjälm och brillor på




Kungsberget med skolan. Bella, Jag, Johanna och Annie längst fram :)  


Tävling

Första hopptävlingen avklarad! 
Gick upp tidigt i dag för att det var hopptävling på Runsten. Det var jag och Linnea som åkte med våra hästar, som var superduktiga! Johanna Lisstrand och boken fick följa med som medhjälpare, tack hörrni :)
Hoppade bara 40 och 50 klassen, men Hästen är som han är och är rädd för allt och är fortfarande lite osäker när han ska hoppa, så det är bäst att börja på låga hinder, när man ska åka till ettt annat ställe också. Fast han har inga problem med höjder han hoppar ju lätt 1 m. Men han var superduktig! det var jätteäckliga hinder med men han kollade inte mer än vanligt på hindrena.

Tyvärr glömde vi kameran inne i bilen så det blev inga bilder! :(

volanger

En vardags outfit 






 

Lindex Shop Online - Leggings


ett par fina spetsleggings måste jag köpa till skommaren.


Marocko

Var ju i Marocko för några veckor sen, underbart. lägger upp lite bilder! :)











 














horoskop

                                                                       Lejonet 23/7-23/8

Du är på ganska dåligt humör och det färgar av sig på allt du gör. Det blir gott om konflikter, missförstånd och trassel. I slutänden kommer du ändå att vara rätt nöjd med vad du har åstadkommit, men vägen dit blir allt annat än rolig. Du har ingen lust alls att kompromissa just nu.

kärlek/sex 2
kul/nöjen 1
tur/pengar 3



Låter som en kul månad, men en så länge har inte horoskopet stämt :)


ny blogg!

halloj! Samma josefin som hade josfinthege.blogg.se bara att josefin stavas med e nu, eftersom att jag missade e et förut, klantig som man är ;)

Ciao!



Balen i 9:an :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0